Bilim İnsanları, Şarj Derdini Ortadan Kaldıran Giyilebilir Bir Aygıt Geliştirdiler

Arizona Üniversitesi'nde bulunan mühendisler, mühim faydalarıyla öne çıkan biyosimbiyotik aygıt isminde bir tür giyilebilir aygıt geliştirdiler. Aygıt, şarj etme ve kullanıcıdan veri sağlama şeklinde özellikleriyle dikkat çekiyor.

Kişisel veriler ve gelecekteki hayata uyum noktasında her ne kadar insanları tedirgin etse de, teknolojik gelişmeler ve cihazlar hayatımızı mühim derecede kolaylaştırıyor. Yaşamı kolaylaştıran ve daha keyifli hale getiren bu teknolojik cihazlar içinde giyilebilir teknoloji ürünleri de içeriyor.

Vücut hareketlerini izleyen akıllı sensörler barındıran, sıhhatli ve tertipli bir yaşam temin etmeye destek olan giyilebilir teknoloji ürünleri eğlence, sıhhat, iş, data alma, eğitim, sosyalleşme, güvenlik başta olmak suretiyle birçok alanda hizmet veriyor. Akıllı saatler, akıllı gözlükler, vücut sensörleri, elektronik giyim eşyaları ve benzer daha birçok cihazlar, giyilebilir teknoloji ürünleri kategorisinde bulunuyor. Arizona Üniversitesi mühendisleri, mühim birçok faydası olan, biyosimbiyotik aygıt olarak adlandırdıkları bir tür giyilebilir aygıt geliştirdiler.

3D yazıcı ile geliştirildi​

[wpcc-iframe class="content-iframe__item" width="700" height="500" src="
" frameborder="0" allowfullscreen]

Biyosimbiyotik aygıt, Arizona Üniversitesi’nden mühendisler tarafınca 3D yazıcıyla geliştirildi. Aygıt, kablosuz güç aktarımı ve kompakt enerji depolama kombinasyonu yardımıyla devamlı çalışabiliyor. Biyomedikal Mühendisliği Destek Doçenti Philipp Gutruf ve ekibinin geliştirdiği bu aleti öteki giyilebilir cihazlardan üstün kılan belirgin bazı özellikleri var. Ilk olarak biyosimbiyotik aygıt, mevcut olarak kullanılan ve piyasada bulunan giyilebilir cihazlarda, sensörlerde bulunan sınırlılığın ötesine geçiyor.

İLGİLİ HABER

Sony’nin Telefonda Film İzlerken Bile Beyazperde Salonundaymış Benzer biçimde Hissettirecek Yeni Hoparlörü Satışa Çıktı​


Adım atma, koşma yada sıçrama şeklinde aktivitelerde kontrol edilen cihazın, meydana getirilen testler sonucunda bir kat merdiven çıkan insandaki vücut ısısı değişimini bile tespit edebildiği belirlendi. Cihazın bu neticeleri vermesi, gelecekte kişinin vücudunu ve metabolizmasını seyretme ve değerlendirme açısından büyük fark yaratabileceğini gösteriyor. Gutruf, cihaza yönelik en mühim özelliğin ise ergonomik ve kolay taşınabilir olduğu belirterek, “Bu cihazlar, kullanıcı ile uğraştırıcı etkileşim gerektirmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Aleti takmak rahat bir halde takıyorsunuz, sonrasında unutuyorsunuz ve o işini yapıyor” dedi.
 
Üst Alt