AFAD, Zelzele Benzer biçimde Organik Afet Anlarında Tek Tuşla Yaşam Kurtaracak Mobil Uygulamasını Kullanıma Sundu

Afet anında desteğe süratli ve kolay bir halde ulaşmanızı sağlayacak AFAD Acil mobil uygulaması, Google Play Store ve App Store’da gösterildi. Uygulama yardımıyla acil bir durumda tek tuşla yardım ekiplerine ulaşmanız ve afetle ilgili data almanız mümkün.

Depremler Türkiye’nin naturel olarak haiz olduğu ve olmaya devam edeceği bir problem. Her yıl değişik illerimizde değişik şiddetlerde depremler yaşıyoruz. Bunun yanında tesirini her yıl daha çok hissettiğimiz iklim değişikliği ve küresel ısınma da sel ve yangın şeklinde afetlerin daha sık yaşanmasına niçin olabiliyor. Dolayısıyla her an karşılaşabileceğimiz değişik afetlere evvel hazır olmamız gerekiyor.

Afet durumlarında desteğe en süratli şekilde ulaşabileceğimiz çağıl araçlar üretmek, can kayıplarının önüne geçmek için yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri. İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD da kısa sürede bu işleve haiz bir uygulamayı kullanıma sundu ve uygulamanın iyi mi kullanılacağını bir videoyla söyledi.

Gerekirse konuşmadan anında yardım çağrılabiliyor:​

Vatandaşların zelzele şeklinde afet anlarında süratli ve kolay bir halde yardım ekiplerine ulaşmasını elde eden mobil uygulama ‘AFAD Acil’ kullanıma açıldı. Yardım çağırmak için kısayollar bulunduran uygulamada afet anında ya da öncesinde işe yarayacak eğitim videoları da yer ediniyor. Ek olarak uygulamada toplanma yerlerini de harita üstünden görüntülemek mümkün.

Uygulamayı açtığınız şeklinde 112 hattına ulaşmanızı sağlayacak bir acil durum butonuyla karşılaşıyorsunuz. Bu butonun yanında durumunuzu ifade etmenizi sağlayacak ek butonlar bulunuyor. Eğer konuşabilecek durumda değilseniz ekiplere gönderebileceğiniz hazır cümleler de mevcut. Ek olarak eğer sinyaliniz düşükse konuşmayı web üstünden de gerçekleştirebiliyorsunuz.

İLGİLİ HABER

Diyelim ki Bu Görseldeki Kadınsınız ve Zelzele Oldu, İç Çamaşırlarınızla Dışarı Çıkar mısınız?​

Uygulamada yakındaki acil durum toplanma alanlarına ulaşıp yol tarifi almak da mümkün. Haritayı açtığınızda sizi buraya götürecek en kısa rota oluşturuluyor. Ek olarak afet esnasında yapmanız gerekenleri özetleyen kısa videolara ulaşmak da oldukça kolay. Android ve iOS için gösterilen AFAD Acil’in kurulumunu öğrenmek ve hakkında daha çok data sahibi olmak için buraya tıklayarak İçişleri Bakanlığı’nın ilgili sayfasına gidebilirsiniz.

Üst Alt